Final del patriarcado

Es no acoger el modelo que nos degrada de lucha de sexos.
es seguir en el largo camino emprendido por mujeres y hombres
para vivir con respeto y dignidad.
nunca manipulación, violencia, odio enfermizo, cuando el amor se acaba.
es custodia compartida
ser independient@s económicamente.
casarse no ha de significar quedarse en casa cuidando a los niñ@s, más allá del tiempo necesario y pactado entre pamamapa.

sábado, 27 de junio de 2009

LOE/LEC, Escuela pública o negocio privado

DeEn català, per allò de clar i català. També en occità.
Aquestes lleis responen a les recomanacions de la Comunitat Europea i a l'informe PISA. Tenim un problema de fracàs escolar dels més alts a Europa, i sembla ser que, organitzar el currículum escolar en base a les competències bàsiques serà com la bareta màgica que ho arreglarà tot.
Dualitat del sistema escolar segons la llei: "...La Llei orgànica d’educació defineix el servei públic d’educació com un servei essencial de la comunitat que pot ser prestat pels poders públics i la iniciativa social com a garantia dels drets fonamentals de la ciutadania."
La dualitat del sistema escolar es, per a mi, la causa del desastre de l'escola pública al nostre país, i amb això, la llei segueix igual, la LOE i la LEC no contemplen, faltaria més, la necessitat d'unificar el sistema, tot pública, el que sembla que sí, tot privat. Sempre he dit que un país que no te la seva escola pública com la millor, no va enlloc. Els governs de dretes, sobretot a Catalunya han dut a terme una política de "acoso y derribo" d'aquesta. Eren de dretes i catòlics, no podien amb una escola pública i laica, a més, molts amiguets eren propietaris d'escoles privades, i ja se sap a la política es va per ajudar a la família i als amiguets/amiguetes. Ara toca als de les "esquerres" i, vaja...vaja...
Pot ser estic equivocada, però les escoles privades/concertades no són res més que un negoci privat, el que importa son els beneficis de l'Empresa, els guanys econòmics, la part pecunaria, tot l'altre, l'educació, va en funció dels ingressos.
De les confesionals ni en parlo, elitistes i classistes. Tot i que nosaltres mateix@s ens deixem confondre. Conegudes meves que havien anat a escola de monges i que es van sentir totalment rebutjades i menyspreades per no ser de l'elit del poble, van seguir portant les seves filles a la mateixa escola, ja que sinó semblava que no eren ningú, l'escola publica, caca.
Una companya que va treballar a una escola privada durant molts anys i que quan va reivindicar millores, va ser acomiadava, m'explicava les propietats(xalets aquí i allà) i el nivell de vida de la direcció(matrimoni), tot sortia i surt del negocio, de l'empresa, es a dir de l'escola. L'escola concertada fomenta el classisme, el rebuig i menyspreu d'uns grups socials envers a aquells que no tenen el mateix nivell social i econòmic, son incultes, ignorants, no tenen classe, ufff! i a més l'argument pervèrs, qualsevol que s'aprecïi als seus fills, tenint en compte com s'ha anat (han anat) degradant l'escola pública, no els hi poden portar, s'han de buscar algo millor. Els pares conscients es preocupen per la seva educació, no els podem portar en aquestes escoles on tot són immigrants i pobres, la purria del país. Suposo que els 1500 milions de € pressupostats(previsions) per tal de ajudar a innovar les escoles hauran posat contents a més d'una/un.
Totes les escoles privades reben ajudes?, sembla ser que sí, si estic equivocada, si us plau trèieu-me de la meva confusió.

2 comentarios:

  1. Nadie quiere darse cuenta, porque en realidad todos tenemos parte de culpa, pero vamos de mal en peor. Los valores se han perdido y los alumnos ya no necesitan esforzarse por nada.

    Te invito a leer mi artículo al respecto: Trivial Pursuit edición LOE

    http://www.terceraopinion.net/2009/06/28/trivial-edicion-loe/

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  2. Tienes razón el alumando es victima de nuestro "fracaso generacional". Saludos

    ResponderEliminar

Por favor, comentarios.

Solas, Berlin is in Germany,On connaît la chanson,En nombre de la rosa, Amistad,Antonia"s line,Juno

  • Promesas del este, Amistad,
  • Persepolis, El jardinero fiel, La pesadila de Darwin, Una verdad incomoda,La pelota vasca, De xerranques i de nenes(De marelles et petites filles),
  • El laberinto del fauno
  • el Código da Vinci

Archivo del blog