Final del patriarcado

es no acoger el modelo que nos degrada de lucha de sexos.
es seguir en el largo camino emprendido por mujeres y hombres
para vivir con respeto y dignidad.
nunca manipulación, violencia, odio enfermizo, cuando el amor se acaba.
es custodia compartida
ser independient@s económicamente.
casarse no ha de significar quedarse en casa cuidando a los niñ@s, más allá del tiempo necesario y pactado entre pama.

miércoles, 18 de febrero de 2009

Campaña para pedir no se elaboren/ fabriquen Golliwog

http://www.petitiononline.com/golliwog/petition.html

La història, traduïda pel Google traductor, si algú s'anima a millorar- la, encantada.
De l'original: http://www.ferris.edu/jimcrow/golliwog/


The Golliwog Caricature

MORE PICTURES

CATALÀ
El Golliwog caricaturitzat
MÉS FOTOS
El Golliwog (originalment escrit Golliwogg) és el menys conegut dels principals anti-caricatures Negre als Estats Units. Golliwogs són grotesques criatures, 1 amb molt fosc, sovint la pell negre atzabeja, grans ulls d'ala blanca, vermella o blanca pallasso llavis, i silvestres, frizzy hair.2 Normalment, és un home vestit amb una jaqueta, pantalons, corbata de llaç, i stand-up collaret en una combinació de vermell, blanc, blau, groc i, en ocasions, els colors. La imatge golliwog, popular a Anglaterra i altres països europeus, es troba en una varietat de temes, incloses les postals, els pots de melmelada, pisapapeles, fermalls, carteres, pots de perfum, puzles de fusta, partitures, paper pintat, ceràmica, joies, targetes de felicitació , rellotges, i nines. Per a les últimes quatre dècades els europeus han debatut si l'Golliwog es un adorable icona o un símbol racista.

Golliwog va començar la vida com un llibre de contes personatge creat per Florence Kate Upton. Upton néixer el 1873 a Flushing, Nova York, Anglès per als pares que han emigrat als Estats Units en 1870. Va ser el segon de quatre fills. Quan Upton va ser de catorze anys, el seu pare va morir i, poc després, la família va tornar a Anglaterra. Durant diversos anys va perfeccionar les seves habilitats com a artista. No poden pagar l'escola d'art, Upton il lustra el seu propi llibre per a nens amb l'esperança d'augmentar la matrícula diners.

El 1895, el seu llibre, titulat Les aventures de dues nines holandès, va ser publicat a Londres. Upton va dibuixar les il lustracions, i la seva mare, Bertha Upton, va escriure el vers que acompanya. El llibre dels personatges principals són dos ninots holandès, Peg i Sarah Jane, i la Golliwogg. La història comença amb Peg i Sara Jane, a la solta en una botiga de joguines, trobar "una horrible vista, el gnomo negre". El petit negre "gnome" vestia pantalons de color vermell brillant, una corbata de llaç vermell en un alt de collaret camisa blanca i una blava de cua empassar abric. Va ser una caricatura d'Amèrica s'enfronten trobadors negre - en efecte, la caricatura d'una caricatura. Ella el va nomenar Golliwogg.

El Golliwogg es va basar en una nina Negre joglar que Upton ha jugat com un nen petit a Nova York. El llavors sense nom "Negre joglar canell" va ser tractat pels aproximadament Upton nens. Upton reminiscenced: "Asseguts en un test en el jardí, l'amabilitat de la seva cara era un objectiu per a les pilotes de goma ..., el joc se li dic al llarg de darrere. Em dol ara a pensar en aquestes petites cames volant ignominiosa drap al cap , però que va ser fa molt de temps, i abans que ell s'havia convertit en una personalitat .... Sabíem que era lletja! "3

nina de drap Upton Golliwogg del caràcter, com la nina de drap que ho va inspirar, va ser lleig. Va ser assenyalat sovint amb potes en comptes de mans i peus. Tenia una cara de carbó negre, llavis gruixuts, ulls d'ample, i una massa de llarg Insubordinades hair.4 Va ser un encreuament entre un nan de mida Negre joglar i un animal. L'aparició va ser distorsionada i frightening.5

Florència Upton mica lletja la creació va ser acollit pel públic en Anglès. Les aventures de dues nines holandès va ser immensament popular a Anglaterra, i Golliwogg es va convertir en una estrella nacional. La segona impressió del llibre va ser retitulado Les aventures de dues nines i un holandès Golliwogg. Per els propers catorze anys, Bertha i Florència Upton creat dotze més llibres amb el Golliwogg i les seves aventures, viatjar a aquests "exòtics" llocs com l'Àfrica i al Pol Nord, acompanyat pels seus amics, l'holandès Dolls.6 En els llibres de la Uptons Golliwogg posar el primer a cada títol.

El Uptons no Golliwogg el dret d'autor, i la imatge va entrar en domini públic. Golliwogg El nom va ser canviat a Golliwog, i es va convertir en un personatge en comú Toyland llibres per a nens. Upton va ser el Golliwogg aventurers ia vegades tonto, però, en general, gallardo i "amable", encara que, antiestètic. Golliwogs més tard van ser sovint poc amable i mesquines, i fins i tot més visualment horrible.

Les primeres nines van ser Golliwog nines de drap fetes pels pares per als seus fills. Molts milers es van fer. Durant principis del segle XX, nombrosos fabricants de nines Golliwog va començar a produir nines. Els principals productors van ser Golliwog Steiff, Schuco, i Levin, les tres empreses d'Alemanya, i Merrythought i els degans, tant de la Gran Bretanya. La companyia Steiff més notable és el fabricant de nines Golliwog. Steiff el 1908 es va convertir en la primera companyia a produir i distribuir en massa Golliwog nines. Avui en dia, aquests primers Steiff nines es venen a $ 10.000 a $ 15.000 cadascun, convertint-se en el més car Golliwog collected. Steiff Golliwogs alguns han estat especialment ofensiva, per exemple, en el decenni de 1970 es va produir un Golliwog que semblava un goril la de cabell lanosa. El 1995, en el 100 aniversari de la creació Golliwog, Steiff produir dues Golliwog nines, inclosa la companyia de la primera nena Golliwog.

James Robertson & Sons, un fabricant britànic de dolços i conserves, van començar a utilitzar el Golliwog com la seva marca en l'any 1900. Segons l'empresa de promoció de la literatura, que va ser als Estats Units, just abans de la Primera Guerra Mundial, que John Robertson (el fill de l'amo) per primera vegada a la GOLLY canell. Va veure a nens de les zones rurals poc negre jugant amb nines de drap amb ulls de color blanc. Els nens de les mares de les nines fetes descartat negre faldilles i bruses. John Robertson, va afirmar que els nens les nines anomenat "GOLLY" com una mala pronunciació de "Dolly". Va tornar a Anglaterra amb el nom i la imatge GOLLY.

El 1910 va aparèixer a la GOLLY Robertson de les etiquetes dels productes, llistes de preus, i material publicitari. El seu recurs de cassació va donar lloc a una enorme popularitat per correu fora de campanya: a canvi de cupons de la seva melmelada, Robertson va enviar la fermalls (també anomenats pins o insígnies) Gollies de reproduir els diferents esports. La primera va ser el colofó GOLLY golfista a 1928.7 El 1932 una sèrie d'insígnies de fruites (amb GOLLY caps superposades en les baies) es van distribuir. El 1939 la popular sèrie fermall es va suspendre perquè el metall és necessari per l'esforç de la guerra, el 8 per 1946, però la GOLLY retornats. Robertson el 1999 un portaveu va dir: "Ell és encara molt popular. Cada any tenim més de 340.000 sol licituds de GOLLY insígnies. Des de 1910 hem enviat més de 20 milions d'euros." 9 La GOLLY Robertson també ha aparegut en els llapis, els patrons de punt, jugant a les cartes, davantals, i els nens de la plata fixa.

Robertson penjant cadenes es van introduir en 1956, i, poc després, el disseny de tots Robertson Gollies canviat l'Antic GOLLY pop amb ulls del present GOLLY amb els ulls mirant a l'esquerra. Les paraules "Fragment d'Or" van ser retirats de la seva armilla, els seus ulls es redreça, i el seu somriure es broadened.10

joguina Durant la primera meitat del segle XX, la Golliwog nina era un dels favorits dels nens joguines tous a Europa. Només la va superar el Teddy Bear Golliwog en popularitat. Els nens dormien amb les seves nines negre. Molts europeus segueixen Blanc parlar amb el sentiment de nostàlgia sobre la seva infància gollies. Sir Kenneth Clark, va assenyalar la historiadora de l'art, va afirmar que el Golliwogs de la seva infància van ser ", exemples de cavallerositat, molt més persuasiu que l'poc convincent Arthurian Cavallers de la llegenda." 11 El compositor francès Claude Debussy estava tan captivat pel Golliwogs en el seu filla dels llibres que un moviment de la Suite El racó dels nens es titula "El Golliwog de Cakewalk." 12 L'Golliwog és una barreja de valentia, adventurousness, i l'amor - per als nens blancs.

En el decenni de 1960 les relacions entre els negres i els blancs a Anglaterra sovint es caracteritza pels conflictes. Aquest antagonisme racial es va deure a molts factors, entre ells: l'arribada d'un nombre creixent d'immigrants de color, les minories no estaven disposades a acollir els vells patrons de subordinació racial i ètnica, i el temor entre molts blancs que Anglaterra estava perdent el seu caràcter nacional. La cultura britànica també va ser influenciat per les imatges - sovint brutal - dels conflictes racials que ocorren als Estats Units.

En aquest clima Golliwog la nina i altres emblemes Golliwog eren vistos com a símbols d'insensibilitat racial. Molts llibres que contenen Golliwogs es van retirar de les biblioteques públiques, i la fabricació de nines Golliwog reduït la demanda d'Golliwogs disminuït. Molts elements amb Golliwog imatges van ser destruïdes. Malgrat moltes crítiques, James Robertson & Sons no s'abandoni el seu ús de la Golliwog com una mascota. El Comitè de Camden Relacions amb la Comunitat dirigir una petició de signatures per la unitat per enviar a l'Empresa Robertson. El Comitè Nacional sobre el Racisme a llibres infantils Robertson també criticat públicament l'ús de la GOLLY en la seva publicitat. Altres organitzacions es demana un boicot dels productes de Robertson, però, l'empresa ha continuat utilitzant la Golliwog com la seva marca comercial en molts països, entre ells el Regne Unit, tot i que va ser retirat de Robertson d'embalatge en els Estats Units, Canadà i Hong Kong.

En molts aspectes, la campanya per prohibir Golliwogs va ser similar a la campanya americana contra Poc Negre Sambo. En ambdós casos, les minories racials i simpatitzants blancs al legar que aquestes imatges negres i el dolor disminueix la psique dels nens de les minories. Organitzacions de drets civils portat a les dues campanyes, en blanc i els dirigents cívics i polítics, finalment es van sumar als esforços per prohibir la caricatura ofensiva. En la campanya de lluita contra la Golliwog, nombrosos parlamentaris britànics lambasted públicament l'Golliwog imatge com racistes, fins i tot, Tony Benn, Shirley Williams, i David Owen.13

L'afirmació que Golliwogs són racistes amb el suport de les representacions literàries d'escriptors com Enid Blyton. A diferència de Florència de Upton, d'Blyton Golliwogs sovint groller, murri, nan vilans. En el llibre de Blyton, Aquí arriba Noddy Una vegada més, demana a la Golliwog un heroi a la recerca d'ajuda i, a continuació, roba seu cotxe. Blyton, un dels més prolífics escriptors europeus, inclòs el Golliwogs en moltes històries, però només va escriure tres llibres sobre Golliwogs principalment: Els Tres Golliwogs (1944), La Orgullosa Golliwog (1951), i La Golliwog murmuraven (1953). Les seves representacions de Golliwogs són, per les normes contemporànies, racial insensible. Un extracte de Els Tres Golliwogs és il lustrativa:

Una vegada que els tres valents golliwogs, GOLLY, Woggie i Negre, va decidir fer una passejada a Bumble Bee-comú. GOLLY no estava molt disposada de manera Woggie i Negre va dir que començar sense ell, i es captura GOLLY ells tan aviat com va poder. Així que va ser desactivat Woogie i Negre, braç a braç, cantant alegrement la seva cançó favorita - que, com poden suposar, va ser Deu negrets Negre Boys.14

Novel la d'Agatha Christie Deu negrets negres és el nom d'un poema per a nens, a vegades amb música, que celebra la mort de deu nens Negre, un per un. Els tres Golliwogs fou reimprès en data tan recent com 1968, i encara hi figura el pas anterior. Deu negrets Niggers15 va ser també el nom d'una novel la d'Agatha Christie 1939, la portada mostrava una Golliwog linxats, penjant d'una soga.

Golliwog la popularitat i la reputació són també afectats per l'associació amb la paraula WOG. Pel que sembla, deriva de la paraula Golliwog, 16 WOG Anglès és una calúmnia contra les persones de pell fosca, especialment en el Llunyà Orient Mitjà o estrangers. Durant la Segona Guerra Mundial WOG la paraula va ser utilitzada per l'exèrcit britànic en el nord d'Àfrica, principalment com una afrenta contra els àrabs de pell fosca. En el decenni de 1960 el Argyll and Sutherland Highlanders, una de les més assenyalar regiment a l'Exèrcit britànic, portava un fermall Robertson d'GOLLY per a cada àrab que havien killed.17 Després de la guerra, es va convertir en un WOG més general calúmnia contra les persones de pell marró. Com un epítet racial, és comparable al negre o SPICE, encara que el seu ús s'estén més enllà d'un únic grup ètnic. Les persones de pell fosca a Anglaterra, Alemanya i Austràlia són derisively anomenat wogs.18 L'any 2000, un oficial de policia britànic va ser acomiadat per referir-se a un col lega d'Àsia com un wog.19 L'associació de WOG amb les minories racials també s'observa amb la paraula WOG-caixa, que és l'argot d'una gran caixa de música portàtil, la contrapartida de la Ghetto Blaster. WOG-La caixa és també anomenat "Tercer Món maletí." 20

Alguns partidaris Golliwog intentat distanciar de la WOG lligat per caiguda de la paraula golliwog. James Robertson & Sons, per exemple, sempre ha contemplat la seva golliwog com "GOLLY". A finals del decenni de 1980, quan la campanya de lluita contra la Golliwog arribat a la seva alçada, molts petits fabricants dels golliwogs van començar a utilitzar els noms o Golli GOLLY, en lloc de Golliwog. No és d'estranyar que les paraules Golliwog, GOLLY, i ara tots Golli són utilitzats com termes descriptius racial, encara que no són tan degradants com WOG.

Golliwog és una calúmnia racial a Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Grècia i Austràlia. Curiosament, a vegades és aplicat als blancs de pell fosca, així com les persones de pell marró. Golliwog és també un nom comú de negre animals, especialment gossos, en els països europeus - com a molt negre que una vegada va ser popular com a mascota un nom. Golliwog també va ser el nom original de la banda de rock crèdit Clearwater Revival. A vegades es fa la cançó "Brown-Eyed Girl" (Van Morrison no és la cançó), vestits de blanc afros. Això no és per suggerir que eren racistes, només per demostrar que es golliwogs una part - si bé, una petita - a Amèrica culture.21

El Golliwog va celebrar el seu 100 aniversari el 1995. Golliwog col leccionisme, que sempre va tenir un fidel, una vegada més auge en el mercat secundari. Aquesta popularitat continua en l'actualitat i es posa de manifest en nombroses eBay i les subhastes d'Internet Yahoo i la presència de diverses organitzacions internacionals Golliwog. Un pro-Golliwog punt de vista es pot trobar en el Club Internacional de Col leccionistes Golliwog la pàgina web: www.teddybears.com / golliwog / direct.html. Molts col leccionistes, principalment encara que no exclusivament blancs, sostenen que el moviment anti-Golliwog representa la correcció política en el seu pitjor forma. Argumenten que l'Golliwog és només una nina, i que la creació original de Upton Florència no era racista, intencionalment o no - aquesta és una reminiscència de les reclamacions sobre Helen Bannerman's Little Black Sambo (Llegir la Picaninny caricaturitzat assaig en aquest lloc web per a més debat en profunditat de Little Black Sambo).

croquis amb els gats de la Golliwog crítics han posat en marxa un nou atac. Estan tractant d'obtenir la imatge de tots els retirats recentment publicat llibres per a nens, i estan tractant d'obligar les empreses a no fer servir el Golliwog com a marca. L'escriptor trinitari Negre, Darcus Howe, va dir, "Anglès [blanc] de persones mai no et rendeixin. Golliwogs han passat i que ha de ser. Ells crida a Blanco Anglès sentiment i ho farà fins al final dels temps". Gerry alemany, del Grup de Treball contra el Racisme a la Infància de Recursos, va ser citat a La Veu, un diari Negre, com dient: "Em sembla terrible que qualsevol organització d'aquest dia i edat pot produir qualsevol cosa que commemorar la golliwog. És una ofensiva caricatura de Negre de persones. "22

El Golliwog va ser creada durant una era racista. Va ser assenyalat com una caricatura d'un trobador - que al seu torn representa una imatge degradant dels negres. Hi ha estereotips racials de les persones a Florència Negre Upton llibres, entre ells Les Aventures de dues holandès Dolls - Negre com el joglar jugant un banjo a la pàgina 45. Sembla que el Golliwog és una altra expressió de Upton insensibilitat racial. Certament, després Golliwogs sovint reflecteix les creences negatives sobre els negres - els lladres, malfactors, incompetents. No hi ha dubte que les paraules associades amb Golliwog - GOLLY, Golli, WOG, i Golliwog, per si mateixa - sovint s'utilitzen com insults racistes. Per últim, el ressorgiment d'interès en el Golliwog no es troba principalment entre els nens, sinó que es troba entre els adults, alguns nostàlgics, altres amb interessos financers.

© David Pilgrim, Professor de Sociologia
Universitat Estatal de Ferris
Novembre, 2000
1 L'adjectiu grotesc reflecteix, per descomptat, un judici subjectiu, però, El American Heritage Dictionary de l'Idioma Anglès (2000), defineix Golliwog com una "nina de moda en una grotesca caricatura d'un mascle Negre". Trobat a www.bartleby.com/61/66/G0186600.html.

2 Langenscheidt del New College Dictionary alemany (Alemanya, 1993, p.283), té aquesta cita per golliwog: gol-li-WOG (g) 1. gro'teske Schwarze Pupp, 2. fig. Vogelscheuche 'f (a). La traducció al Anglès: 1. grotesc ninot negre 2. fig. espantaocells "(persona). Gràcies a Maryanne Heidemann de la traducció de la definició.

3 D. Barton Johnson ", de Nabokov Golliwogs: Lodi Lee Anglès 1899-1909". Trobat a http://www.libraries.psu.edu/iasweb/nabokov/dbjgo3.htm.

4 Aquesta descripció s'ha agafat de Robert M. MacGregor, "El Golliwog: Innocenci Nina de símbol de racisme". En, Publicitat i Cultura Popular: Estudis de varietat i versatilitat. Sammy Dann R., editor, (Bowling Green State University Press, 1992), p.124. MacGregor és un dels pocs estudiosos d'oferir un examen a fons de Golliwogs.

5 Ibíd, p. 125.

6 Vegeu, "golliwogs.com: Una Breu Història Golliwog." Trobat a http://golliwogs.com/history/index.html.

7 Vegeu, "Gollies a través de la història - i, des de 1928 de totes maneres." Trobat a http://www.sheepz.freeserve.co.uk/gthhist.html.

8 Florència Upton donat la seva Golliwoggs dibuixos originals de subhasta pública de suport a la Segona Guerra Mundial, l'esforç de guerra britànic.

9 James Clark, "Una final en l'última enganxós per GOLLY?" Daily Mail, 22 de juny de 1999.

10 "I hi ha encara més: La història de GOLLY". GOLLY Racó web. Trobat a http://www.my-home.demon.co.uk/gollymore.htm.

11 dg Barton Johnson, op.cit., P. 3 de 6.

12 Ibíd.

13 Robert M. MacGregor, "El Golliwog: Innocenci Nina de símbol de racisme", p.129.

14 Enid Blyton, Els Tres Golliwogs. (Londres: Dean & Son, LTD, edició 1968), p. 51.

15 El nom va ser canviat posteriorment a Deu negrets ", després a continuació, no hi havia cap. Tots els llibres estan encara disponibles en el mercat secundari.

16 Hi ha algunes especulacions que WOG és un acrònim d'un dels següents: Caballero Oriental Occidental, Oriental Digne Caballero, Wily Caballero Oriental, Orient Maravilloso Caballero, o treballen en Serive Govern. Les nombroses variacions i la manca de les proves suggereixen que WOG no és un acrònim. Vegeu, "Dave Wilton Etimologia de la pàgina: Carta de W." Trobat a http://www.wilton.net/ordorw.htm.

17 "I hi ha encara més: GOLLY no és políticament correcte". GOLLY Racó web. Trobat a http://www.my-home.demon.co.uk/gollymore.htm.

18 WOG argot també per als no britànics, i es fa servir contra els francesos i fins i tot el danès. A vegades és emprat amb un Malot, paternalista, to de veu, en lloc del grunyit, que generalment acompanya a la utilització de negre, Spice, racials i altres ethnophaulisms. WOG és una calúmnia i ètnic racial epítet.

19 "britànic policia va disparar per observació racista en cas històric". The Times of India. 4 de juliol de 2000. Trobat a http://www.timesofindia.com/today/04wor121.htm.

20 Jonathan Green, El Diccionario de Argot Contemporani. (Nova York: Stein i Day, 1984), p.309.

21 "Una Breu Història de la RCC." Trobat a http://home1.swipnet.se/ ~ w-17068/sida4.htm.

22 James Clark, op. cit.
http://www.petitiononline.com/golliwog/petition.html

No hay comentarios:

Solas, Berlin is in Germany,On connaît la chanson,En nombre de la rosa, Amistad,Antonia"s line,Juno

  • Promesas del este, Amistad,
  • Persepolis, El jardinero fiel, La pesadila de Darwin, Una verdad incomoda,La pelota vasca, De xerranques i de nenes(De marelles et petites filles),
  • El laberinto del fauno
  • el Código da Vinci

Archivo del blog