Final del patriarcado

Es no acoger el modelo que nos degrada de lucha de sexos.
es seguir en el largo camino emprendido por mujeres y hombres
para vivir con respeto y dignidad.
nunca manipulación, violencia, odio enfermizo, cuando el amor se acaba.
es custodia compartida
ser independient@s económicamente.
casarse no ha de significar quedarse en casa cuidando a los niñ@s, más allá del tiempo necesario y pactado entre pamamapa.

viernes, 17 de febrero de 2012

La patronal, no reirse, que nos pillan o apuntes de historia 2º de bachillerato

Ayer, igual que hoy, los medios cambian los objetivos los mismos, reirse en sus narices, humillar, despreciar a la gente trabajadora.


La patronal
Els amos formaven entitats per defensar els seus interessos davant el govern (proteccionisme, aranzels...) enfrontar-se al moviment obrer. Les dues grans entitats que en conjunt els obrers coneixien com la patronal la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i el Foment del Treball Nacional, totes dues fundades a les acaballes del segle XIX.
El 1919, en què començà la lluita més dura amb els sindicats, van fundar la Federació Patronal de Barcelona que protegia els sindicats lliures i el pistolerisme i el vell sometent per mantenir una força paral·lela a les forces d’ordre públic, la intervenció de les quals demanaven constantment (octubre deI 1920: “consideran inaplazable la más enérgica y contundente actuación del poder público”).
Van establir, com a arma de represàlia, el locaut (o tancament de fàbriques: 200.000 obrers a l’atur entre de setembre i el 19 de desembre de 1919) i van col·laborar amb la dictadura de Primo de Rivera i amb l’actuació antiobrera, particularment violenta, del governador civil general Martínez Anido.http://elmaleficiodeladuda.blogspot.com/

1 comentario:

  1. Hemos entrado al túnel del tiempo?
    Y por el lado oscuro,parece.

    Muy buen blog,estaré leyéndolo.
    Saludos!

    ResponderEliminar

Por favor, comentarios.

Solas, Berlin is in Germany,On connaît la chanson,En nombre de la rosa, Amistad,Antonia"s line,Juno

  • Promesas del este, Amistad,
  • Persepolis, El jardinero fiel, La pesadila de Darwin, Una verdad incomoda,La pelota vasca, De xerranques i de nenes(De marelles et petites filles),
  • El laberinto del fauno
  • el Código da Vinci

Archivo del blog