Final del patriarcado

Es no acoger el modelo que nos degrada de lucha de sexos.
es seguir en el largo camino emprendido por mujeres y hombres
para vivir con respeto y dignidad.
nunca manipulación, violencia, odio enfermizo, cuando el amor se acaba.
es custodia compartida
ser independient@s económicamente.
casarse no ha de significar quedarse en casa cuidando a los niñ@s, más allá del tiempo necesario y pactado entre pamamapa.

viernes, 12 de septiembre de 2008

La unanimidad del tribunal constitucional...o la independencia de la justicia


Curioso, PSOE y PP contentos y satisfechos con la unanimidad del TC, como no, cada uno tiene representada su parcela de poder. Yo me pregunto la Constitución ¿es intocable? ¿Tan tremendo y catastrófico puede ser que se consulte al pueblo vasco sobre el tipo de gobierno que quiere? Tan tremendo y catastrófico seria que el resto del territorio español dijese que tipo de Estado quiere. La Monarquía ¿será eterna? ¿el fantasma del pasado nos inmoviliza? ¿El pueblo español no se merece otro tipo de estructura de estado?¿Es impensable una República federal? Cuantas preguntas de fácil respuesta y complicada realidad.

Pasado reciente o lo que escribian quienes saben :

Poques propostes abans del 9-M
brotar Justícia Justa dilluns, 5 de maig de 2008 16:05h

En la campanya electoral de les eleccions generals 2008 a l’estat espanyol, no s’han escoltat moltes propostes sobre la millora radical i canvis profunds del sistema estatal de l’Administració de Justícia, ni pels partits polítics de dreta, de centre, ni d’esquerra. Semblava que aquest tema no interessava massa.Això no és com altres assumptes, com ara el terrorisme, que ompli i ompli diaris i tertúlies, i dona vots. El funcionament de la Justícia només té actualitat i preocupació per la gent i pels grans líders polítics, com ara: quan la gran injustícia, i el morbo afegit, d’una mort d’una menor, encén els cors, la indignació social, autoalimenta els mitjans de comunicació i la solució única: enduriment de les penes. Fins i tot, s’ha demanat la instauració de la cadena perpètua (i d’ací poc, no m’estranyaria gens ni miqueta, que es reivindicara la pena de mort).
L’altre dia dèiem uns companys de treball, que a nosaltres, com a advocats en exercici, no ens estranya en absolut el desficaci i el mal funcionament del cas de la menor tant comentat. Això ho vegem cada dia.Sabem que majoritàriament pels Jutjats i Tribunals es solen incomplir cada dia moltíssim terminis establerts en les lleis processals. I no passa res de res. Sabem perfectament què passa si un funcionari està de baixa: o no el substitueixen, o, generalment, cap altre fa la seues feines. Sabem qui entra i qui no entra en l’horari de treball de les 8 h., i qui aguanta o no fins a les 15 h.; qui se’n va al mercat o al supermercat a comprar en hores de treball, etc. Sabem com es pot despistar un acusat o demandat per a que no se li faça cap notificació; com no es poden reclamar xecs, pagarés, lletres, que no tenen fons; que s’aporten testimonis prou dubtosos. Sabem les setmanes, mesos, o anys que es tarden en fer determinats tràmits, etc. etc. etc.Així de clar. I no sol passar res.I què? Algú ho pensa canviar tot això? Interessa, realment, canviar-ho?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Por favor, comentarios.

Solas, Berlin is in Germany,On connaît la chanson,En nombre de la rosa, Amistad,Antonia"s line,Juno

  • Promesas del este, Amistad,
  • Persepolis, El jardinero fiel, La pesadila de Darwin, Una verdad incomoda,La pelota vasca, De xerranques i de nenes(De marelles et petites filles),
  • El laberinto del fauno
  • el Código da Vinci

Archivo del blog